Tores spikkeskole

Fra RR-wiki
Gå til: navigasjon, søk

Tores spikkeskole (på folkemunne kalt spikkeskolen[1]) er et konsept som begynte 17. februar 2012. Serien handler i utgangspunktet om spikking, men i inngangspunktet om reising, sex, damer, menn og kvinner.[2] I tillegg er serien en hyllest til en Tore som Tore engang kjente, men som døde da han prøvde å spikke en rørepinne i 2012.[1][3] På skolen er Tore rektor, rådgiver, undervisningsinspektør og elev, Bjarte er forværelsespike.[4] Slagordet til Tores spikkeskole er: «Om spikking, kniver, ting og livet selv.»[3]

Tore sier selv at han spiller en karakter som heter Tore i episodene,[1] selv om han i episoden har et familiært forhold til Steinar som er seg selv.[3]

[rediger] Episoder

Episode Programleder Gjest Tematikk
Episode én Tore Steinar Tore tar opp da Steinar spikket en trepenis og truet Tore så han ikke skulle si det til foreldrene. Under intervjuet drikker de Coca-Cola åpenlyst. Tore vinner spikk-en-pinn-i-to.
Episode to Steinar Bjarte Steinar forteller om historien til spikking. Bjarte forteller om hans forhold til spikking og drøfter hvorfor han tror spikking er så lite snakket om i dag. I tillegg viser Bjarte spikketeknikken sin, og Steinar beskriver Steinars Spikketrekant©: Denne trekanten består av utøvende spikker, verktøy og spikkbart materiale og funger er på samme måte som branntrekanten. Steinar vinner ved å gi Bjarte en alt for tykk pinn.
Episode tre Tore Jan Erik Borgersen Tore holder monolog om hvorfor «gass» i gassbind uttales så rart. Jan Erik forteller om hans ansvarsområder på NRK og reglene for utsmykning av møterommene. Til tross for Jan Eriks ambivalente forhold til kniver vant han over Tore i spikk-en-pinn.
Episode fire Bjarte Steinar Steinar spikker en blokkfløyte. Steinar fremfører så Deilig er den himmel blå, hvorpå Bjarte umiddelbart må danse. Bjarte vinner spikke pinne ved å bruke kjøttøks til å kløve pinnen.
Episode fem Steinar Tore Steinar prater med Tore om hans forhold til sikkerhet, risiko, risiki og spikking, og hvordan han takler spikkeulykker. Til slutt gjennomfører de et spikkeulykkescenario med Bjarte som har skåret seg i armen.
Episode seks:
English edition
Bjarte Frank Hansen Episoden er på engelsk, og Bjarte og Frank prater om hans kniv, forhold til spikking og hvorvidt det er noe man gjør alene. Frank har før programmets begynnelse spikket et veggur av en bjørkekubbe. Frank vinner spikke pinne ved å knekke den i to på låret.
Episode sju Steinar Ronny Brede Aase Steinar introduserer med å nevne kjente spikkere, før Ronny kommer på besøk og blir tilbudt vin. Under intervjuet prater de om Ronnys forhold til å være kjendis, speider og det å spikke. Spikke pinn(e) vinner Steinar, da Ronny mener man bør spikke behersket.
Episode åtte Bjarte Tore Bjarte kommer opp fra under spikkepulten og snører igjen buksa, og introduserer Tore, eieren av Biggie. Tore forklarer hva som gjør han kåt, etter at han drikker av en Coca-Cola som bruser over. Etter litt fliring av at han sier feil, så røper han at han spikker veldig sjeldent. Deretter viser han frem en steinalderklubbe som han har spikket. Tore kommer så med et og et halvt visdomsord, ettersom Bjarte avbryter det første. Bjarte vinner spikke-pinne påstår han selv, før han avrunder med å si at dette var en av de aller siste episodene i sesongen.
Episode ni Tore Bjarte Steinar sitter i studio fra før av. Tore holder åpningsmonolog (som fader inn og ut) om hva Tores spikkeskole handler om, synger «I spikke-lidelidelidel-litt» og om Bjartes vintersko som han ble mobbet for å ha kjøpt. Tore spør så Bjarte om man har behov for å kunne spikke der som han vokste opp: ute ved havet. Han kan vinne ti millioner kroner om han klarer å gjette hva en svær gaffel er. Bjarte evaluerer selv hvor flink han er, mens Tore blunker til ham. Ville Bjarte kunne spikket en naken kvinne så bra at han kunne fått ereksjon av spikkeriet? Bjarte tror ikke det, men har tollekniv. Ordet «tolle», hva er det? Så spiller de spikk-en-pinne etter at Tore har telt ned fra 22 – Tore vinner. Bjarte tror Tore sa «pikkeskole». Tore sier så at neste sesong mest sannsynlig blir en annen type skole.


[rediger] Referanser

  1. a b c Sendingen den 16. februar 2012.
  2. P3.no: Spikkeskolen episode 9
  3. a b c P3.no: Se episode 1 av Tores Spikkeskole!.
  4. Sendingen den 20. februar 2012.
Personlige verktøy
Navnerom

Varianter
Handlinger
Navigasjon
Verktøy