Tore forteller litt om Henry Rinnan

Fra RR-wiki
Gå til: navigasjon, søk

Tore fortalte i sendingen 29. november 2006 at han kvelden i forveien hadde begynt på en bok om Henry Oliver Rinnan - «Hvem var Henry Rinnan». Steinar foreslår i samme sending at Tore kan komme med små faktadrypp om Henry Oliver hver dag fram mot jul, som en slags mini-adventskalender.

Lovlig tidlig for en adventskalender, starter Tore allerede 30de november med å fortelle at Rinnan var fryktelig interessert i tegneseriehefter, og at det spekuleres i om det var der han hentet ideene til torturmetodene sine. Rinnan gjenfortalte også tegneseriene på den lokale kroen, men da med seg selv som hovedperson.

Tore fortsetter første desember med å fortelle at Rinnan som 17-18 åring fikk kjøpt seg en revolver, samt at Rinnan disponerer bil gjennom sin arbeidsgiver, og at han benytter denne til å kjøre ungdommer rundt omkring på fester i Trondheimsområdet. Steinar påpeker at Tore bør bli flinkere til å porsjonere ut faktainformasjonen, slik at den holder fram til julaften.

I neste sending fjerde desember får vi vite at Rinnan blir fryktelig slem etterhvert. At han var en angiver og provokatør under andre verdenskrig. Han var kortvokst, og dersom noen tullet med høyden til Rinnan, fikk de smake oksepisken. Steinar utbroderer videre fritt etter fantasien, og Tore lurer på om han har lest paperback-oppfølgeren «Hvem var Henry Rinnan 2 - Hvem var egentlig Henry Rinnan».

Femte desember forteller Tore om oppveksten og familien til Rinnan.

Sjette desember hører vi om rettsaken og at Rinnan en gang klarte å rømme, men at han oppsøkte en mann som sørget for at Rinnan ble fengslet igjen.

Syvende desember er Tore ferdig med boken om Rinnan, men sier at han likevel sitter med så mye Rinnan-kunnskap at han fint skal kunne dryppe noen godbiter helt fram til den 24de. Dagens godbit er litt Rinnan-galgenhumor rett før henrettelsen.

På tross av Tores forsikringer renner resten av kalenderen ut i sanden...

Personlige verktøy
Navnerom

Varianter
Handlinger
Navigasjon
Verktøy