Fisnes kommune

Fra RR-wiki
Gå til: navigasjon, søk

Fisnes kommune ligger helt nord i Hordaland. Kommunen skiftet navn fra Nes til Fisnes på grunn av svovelfabrikken der som lagde slik forferdelig lukt. Dette gjorde de fordi de tar det med humor!

Kommunen har 3500 innbyggere, og 100% oppslutning om FrP.

Den første reportasjen ble laget av Tore. Senere tok Bjarte over, og reportasjene ble naturlig nok mer fjerteorienterte. Historien til kommunen er nå at den byttet navn fra Fisanes, ikke Nes.

Innhold

[rediger] Sagnet om Fisnes

Et gammelt sagn forteller at Bjarle Fisanes (Fisringenes herre) var den første som slo seg ned i Fisnes og kalte stedet Fisanes. Han kom til Fisnes på jakt etter fisringen, som hadde vært i hans familie siden tidenes morgen. Banditter hadde frarøvet Fisanes-familien fisringene deres. Alle så nær som Bjarle fant fisringene sine etter kort tid. Bjarle måtte lete i åtte år, før han kom til Fisnes. Der Fisnes kirke står i dag fant Bjarle fisringen sin liggende slengt under en stubbe.

[rediger] Gymnaslærer Fisnes

Gymnaslærer Fisnes var Fisnes kommunes første langfilmprosjekt. Filmen er en filmatisering av Dag Fisnes' roman med samme navn om FrPs oppblomstring i kommunen på midten av 1970-tallet. Filmen handler om den nyutdannede lektoren Knut Fisnes som flytter til kommunen i 1968 og får jobb på Fisnes Gymnas.

Fisnes som fram til 1973 var en arbeiderparti-kommune, gikk gjennom en liberalistisk revolusjon etter at Anders Langes parti til sterk nedsettelse av skatter og avgifter og offentlig inngrep (dagens FrP) ble stiftet.

Når Knut Fisnes innleder et seksuelt forhold til turnuslegen og liberalisten Nina Fisnes, forlater han sitt trygge, sosialdemokratiske ekteskap, men opplever at gresset ikke nødvendigvis er grønnere på den andre siden.

Filmens overskudd går uavkortet til å bygge opp et nytt apartheid i Sør Afrika.

[rediger] Roller

  • Knut Fisnes spilles av Terje Fisnes
  • Nina Fisnes spilles av Anniken Fisnes
  • Regi: Ordfører (FrP) Terje Fisnes

[rediger] Kommunevåpen

Kommunevåpenet viser en pipe som kommer ut av en rompe, med røyk ut av pipa

[rediger] Slagord

Ta det med humor!

[rediger] Om innslagene

  • Fisekonkurransekonferansieren spilles av Bjarte Tjøstheim
  • Fisekonkurransedeltaker Stian Fisnes spilles av Steinar Sagen (Kåret til Fisringenes Herre)
  • Fisekonkurransedeltaker Tobias Fisnes spilles av Tore Sagen

[rediger] Sendinger

  • 31. august 2007
  • 14. september 2007
  • 22. september 2007
Personlige verktøy
Navnerom

Varianter
Handlinger
Navigasjon
Verktøy