Stikk, spalte og post

Fra RR-wiki
(Omdirigert fra Episodenes oppbygging)
Gå til: navigasjon, søk

Stikk, spalte og post er radiofaglige begreper som brukes for å beskrive de ulike segmentene en radiosending eller episode består av.

Innhold

[rediger] Stikk

Et stikk er den delen av programmene som er fylt med innhold som ikke er musikk eller trailere. Noen stikk er kalt åpne stikk som betyr at Resepsjonistene kan prate fritt rundt hva de måtte ønske,[1] og reklamere for hva som kommer i sendingen. Radioresepsjonen retter er hva de kaller stikkene der de retter tidligere feilaktige utsagn de har kommet med, egentlig foreslått som egen post av Steinar, men det ble det ikke noe av.[2]

[rediger] Spalte

Spaltene er det man kan si er hovedinnslaget i episoden og er tildelt flest av stikkene/segmentene av sendingen, som oftest tre i to-timers-sendingene.[3][4] En spalte er den interaktive delen av sendingen som skjer ved at lyttere sender inn e-post, SMS og/eller MMS.

[rediger] Post

Poster er innslag i sendingene, faste eller ikke, som varer bare ett eller to stikk av sendingen. Postene inneholder ofte noe som gjøres på improvisasjon eller noe som resepsjonistene har forberedt selv, derfor er alle konkurransene poster. Tore har kokt dette ned til «en spalte er noe man gjør for lytterne, en post er noe vi gjør for oss selv».

[rediger] Repetering

For å lese mer om hvorfor ordet «post» gjentas, les: Ord,_uttrykk_og_fakter#Postkasse

[rediger] Referanser

  1. Sendingen den 3. mars 2008.
  2. Sendingen den 9. april 2008.
  3. Sendingen den 16. februar 2009.
  4. Sendingen den 19. mars 2012.
Personlige verktøy
Navnerom

Varianter
Handlinger
Navigasjon
Verktøy