Dilemmas

Fra RR-wiki
Gå til: navigasjon, søk

Dilemmas er en spalte hvor resepsjonistene leser opp et dilemma, og bestemmer seg for hva de ville ha valgt. Er en rettferdig spalte som ikke forskjellsbehandler (annet enn mellom kjønn fordi kvinner er underrepresentert)[1]. De har valgt å definere et dilemma som et valg mellom to onder, men har og inkludert valg mellom to goder, selvom dette egentlig heter et luksusproblem[2]. De er klar over at «dilemmas» ikke er riktig flertallsbøying av ordet «dilemma», men det er en hipsterbetegnelse/slangbegrep.[3]

[rediger] Penis i panne, eller panne i skrittet

Dette dilemmaet er en gjenganger som blir benyttet både som et generelt eksempel for å forklare konseptet dilemma, og som et eksempel på et dårlig dilemma.

Dilemmaet ble første gang sendt inn til radioresepsjonen 21. oktober 2007 av «Psykologen» med ordlyden «Vil du ha tissen i fjeset, eller nesen i skrittet». Dilemmaet ble da omtalt som genialt, fordi det innbar at man måtte miste enten tissen eller nesen.

Tore ville den gangen ha penis i fjeset. Bjarte ville først ikke snakke om det, men ville til slutt ha tissen i fjeset. Det samme ville Steinar.

[rediger] Referanser

  1. Sendingen den 31. mars 2011.
  2. Sendingen den 12. juni 2008.
  3. Sendingen den 29. august 2012.
Personlige verktøy
Navnerom

Varianter
Handlinger
Navigasjon
Verktøy