Corky Dommersnes Fylliksen

Fra RR-wiki
Gå til: navigasjon, søk

Corky Dommersnes Fylliksen er en anerkjent vinanmelder, med utdannelse fra Oslo Kreative Fagskole.

Innhold

[rediger] Navn

Corky Dommersnes Fylliksen er oppkalt etter den tilbakestående figuren fra fjernsynsserien Life Goes On og statsadvokaten i NOKAS-saken Arild Dommersnes. Fylliksen er pikenavnet til moren.

[rediger] Ulykke

I 1995 var han på øyhopping i Hellas sammen med tre kamerater, da han ved et uhell fikk en humle i munnen. I etterkant av episoden har han fått store problemer med smaksløkene, noe som gjorde det vanskelig å virke som tradisjonell vinanmelder. Han fikk sparken fra Asker og Bærum Budstikke, og hadde i en periode flere kortvarige engasjement som vinanmelder i diverse lokalavviser inntil hans rykte gjorde det vanskelig å få flere jobber.

[rediger] Smak

Fanzinen Smak ble startet av Fylliksen som en arbeidsplass for alle vinanmeldere som har blitt arbeidsuføre som følge av skade eller sykdom i munnhule eller tunge. Over 3500 vinanmeldere er tilknyttet Smak som frilansere.

[rediger] Fredsprisnominasjon

Som følge av sitt arbeide for vinanmeldernes rettigheter og sykelønnsordning, ble Fylliksen nominert til Nobels Fredspris i 2005, men tapte knepent for Mohamed ElBaradei og Det Internasjonale Atomenergibyrået.

[rediger] Om innslagene

Corky Dommersnes Fylliksen spilles av Steinar Sagen

Musikkunderlag: Edvard Grieg - Holberg Suite, Op. 40, No. 2

[rediger] Sendinger

  • 26. november 2007
  • 03. desember 2007
  • 26. mars 2008
Personlige verktøy
Navnerom

Varianter
Handlinger
Navigasjon
Verktøy